Voordelen van een SSD schijf


Het grootste voordeel is dat een SSD  een flink stuk sneller is dan een harde schijf. Een harde schijf in een desktop PC kan 100 tot 160 MB/s lezen en schrijven via de SATA 600 standaard. Een SSD die aangesloten is via dezelfde SATA 600 kabel, haalt 500 tot 550 MB/s. Zelfs op een oude PC met een SATA 300 aansluitng zal de SSD een verbetering zijn voor je systeem en een snelheid halen van rond de 250 MB/s.

De snellere SSD's worden niet meer aangesloten via een SATA aansluiting maar via de PCI express slot. Deze SSD's kunnen met een PCI-E, een snelheid bereiken van 1000 MB/s of meer. Doordat er bij een SSD geen bewegende onderdelen meer zijn, is de schijf stiller en kun je directer bij je gegevens zijn.


Energiezuiniger

Een SSD verbruikt ook minder energie dan een harde schijf. Bij een SSD is het verbruik 3 tot 4 Watt bij lezen en schrijven. Bij een harde schijf zit het verbruik tussen 5 en 9 Watt.


Minder schokgevoelig

Omdat er geen draaiende onderdelen zijn en geen mechanische arm over een schijf gaat is het ideaal voor tegen schokken. Doordat er geen draaiende magnetische schijf in zit is een SSD geluidsloos. Je hoort hier helemaal niks van.


Levensduur

SSD's hebben ook een langere levensduur dan harde schijven. Een harde schijf gaat normaal zo'n 3 tot 5 jaar mee, terwijl een SSD het dubbele haalt. Hoe groter de capaciteit, hoe langer de levensduur. 


Nadelen van een SSD schijf

De prijs die je voor een SSD moet betalen ligt aardig hoog. Per Gb aan opslagcapaciteit betaal je een stuk meer.

 

 

 

 © 2019  |  DigitalFixIt  |  KvK: 74434861  |  IBAN: NL93KNAB0258767847  |  BTW-ID: NL001880006B20  |  Algemene Voorwaarden   |  Privacybeleid

 
E-mailen
Bellen
Info